این نگرانی در بین والدین فرزندانی که در حرف زدن تاخیر دارند، شایع است. چنانچه ممکن است والدین اهسته بودن رشد را در جنبه های دیگری از فرزند خویش هم مشاهده کنند ولی در مشورت با متخصصان شک داشته و آنرا به تاخیر می اندازند.
پیدایش تغییرات در زندگی افراد، پیامدهایی را به همراه دارد و تولد نوزاد کوچک در خانواده از این امر مستثنی نیست و ممکن است در روابط والدین با فرزند اول اختلال ایجاد کرده و باعث ایجاد تغییراتی در رفتار کودک شود.
گروهی از مشاورین و والدین کودکان بر این عقیده هستند که تنبیه می تواند در آموزش کودکان به کارآید و جدای از خشونت می باشد ، تنبیه می تواند اخلاقیات را به کودک بیاموزد ویاد آور تعهد و مسئولیت شود.
از شایع ترین اختلالات دوران کودکی می توان به موضوع وابستگی شدید کودک به والدین و یا وسایلی مانند عروسک اشاره کرد. این وابستگی در زمانی که کودک باید به مدرسه یا مهد برود خود را نشان می دهد.
والدین باید آمادگی و حوصلهی سوالات بیشمار کودکان را داشته باشند. اگر حوصلهی پاسخ دادن به سوالات کودکشان را نداشته باشند و پاسخ مناسب را به او ندهند؛ بخش زیادی از کنجکاوی و در نتیجه، خلاقیت کودک را متوقف میکنند.
والدین بعضی از درخواست های کودک را غیرقابل قبول می دانند و هنگامی که تقلید کودکان از یکدیگر باعث می شود تا آن را تکرار کند و دراین باره پافشاری کند، نه تنها از رفتار فرزندشان ناراحت میشوند بلکه از دوستان آن ها هم ناراحت میشوند.